underbart

är kort. alldeles för kort, diktade friherre povel. mallis är enååttisju. det är alldeles perfektaste lagom!

underbart är också

 • att vistas i fräscha glada köket som doftar nytt!
 • en blöt kurrande kattnos i sin hand (kanske inte riktigt lika underbart med samma blöta kattnos i sitt ansiket klockan fem på morronen…)
 • frukostsmörgåsar väntande i kylen med hjärtan av baconost!
 • att känna bumpar och snurr från sin bäbis i magen (inte så underbart med bump och snurr på redan undanklämda blåsan iofs)!
uppfriskande är bland annat
 • ett dopp i salta havet en sommarsöndagmorgon när solen just gått upp över huskropparna i öster!
 • en massage av trötta ryggar, ben och tassar!
 • första isbitssteget på sovrumsgolvet med efterföljande varm dusch (utan schampo i ögonen)!
underligt kan vara
 • att ett enkelt leende kan skänka så mkt glädje
 • att lite sol på frusna ögonlock kan lysa upp både kropp och själ
 • att en elakhet kan såra så, medan människan som elakar sig bara lever vidare i godan ro
 • att krig och svält generellt berör mindre än lessna hundvalpsögon
 • att känna bumpar och snurr från sin bäbis i magen!

utve(/i)ckligssamtal i onsdags med tjif lasson. typ samma tugg som alltid. svårt när vi är så goda vänner kanske? fast det är kul att ge å få cred (även om det inte alltid är samma saker som uppskattas av mig och av företaget :)

uppskattas gör förresten att vädret är så fantastiskt vänligt! sol och frisk luft möter dagtid utomhus. inomhus kräfvas visserligen extra sockar och kofta och filt (lite klurigt med filten på jobbet iofs) men den härligt blå himlen kompenserar nästan allt!

ullared fick idag besök av malliasen. han hämtades mig efter jobbet och tillsammans streamade vi gekås bäbisavdelning som fick betyget "mys". husgerådsavdelningen fick däremot synnerligen negativa betyget "klart omys". historiskt dyrt blev det i vilket fall, och boris lennerhov bör flina hela vägen till banken för alla gula kassar som överöser korvmoj, parkering etc utanför.

utlåning skulle skett av filmen kingdom of heaven men den fanns till försäljning på stora varuhuset så nu äger vi ett eget alldeles obränt ex. tack iaf lennatt!

undervisning för blivande föräldrar på mvc deltogs i igår. alltså. jag vet inte om jag och tis är för casual i vår graviditet eller om övriga ungdomar (vi var nog äldst) helt enkelt är för seriöst tillbakadragna? samtidigt, de som (verkar) förberett sig bäst och mest var familjen hedberg!? informativt var det i vilket fall. bm haugness verkar trygg och inte alls nåt "här i kirurgsalen på förlossningen är det ju inte så mysigt med gardiner och så". vi gick igenom bäbisfödarförloppet och hon förklarade t ex att det mellan värkarna (pauserna är viktiga också) kan gå tre-fyra minuter "å det hinner man ju springa en kilometer på". här råkade jag utstöta ett ofrivilligt läte varvid bm snabbt och vänligt inflikar "alltså, när du inte är gravid" och jag tvingades bita mig i tungan för att inte ofrivilligt låta igen. hon pratade om att förr huggdes det ved och mjölkades kor för att hålla igång i pauserna. troligen var det detta uttalande som föranledde en blivande pappa att i ett senare skede muttrande kommentera vikten av att maken/sambon/coachen ser till att den födande får ordentligt med näring under framfödarproceduren: "hon hinner väl koka sin egen pasta mellan värkarna?". jag och mallis bröt ihop av grav men övriga deltagare verkade inte uppskatta (förstå?) humorn! det var för övrigt samma father-to-be som på frågan "kan du gå ifrån så där bara när din tjej ska föda?" (pojken är murare) mumlade "nja, jag får väl diska ur tombolan först". kul! annars är övriga gänget blivande bäbisfödare antingen unga (skolan) eller har havandeskapspenning å går hemma (själv hade jag inte klarat det – jösses vad försoffad jag blivit!?). ett par som vi träffade på förlossningsvisningen förra veckan var med igår också och de var trevliga (äh alla var trevliga såklart men lite tysta och liksom förundrade på nåt vis) och hon var också svullen stackaren. jag tipsade om kramiga strumporna. mig har de hjälpt massor, för humor är ju också ett sätt att må bra (inkorvade feta tassar i nylonigaste nylonstrumps kan väl inte ses som nåt annat än humor?). jag och nosen är enligt planerat datum först ut men vi får väl se hur det blir med det. nästa gång ska vi prata om smärtlindring. det absolut viktigaste vi fick veta den här gången (som jag inte redan hade koll på) är dels hur viktiga pauserna mellan värkarna är och dels att det inte är själva barnafödandet som är det mest kritiska, utan det som kommer efter – moderkaksutklämningen. mycket bra och lugnande förklarat alltsammans. jo förresten, en annan rolig grej var när bm pratade om just moderkakan och hur näringsrik den är. gifvetvis fnissade jag och tis halvt hysteriskt för vi tänkte på killen i uppdrag: pappa som på sitt föräldrakursmöte frågade om man inte fick ta med sin moderkaka hem. det hade hans föräldrar fått frågan om dom inte ville göra..

undrar lite förundrat: varför ska det jämt vara så stelt och blygt på såna här sammankomster? bm var rak å ganska kul men fick kasst med respons. keligt. vi är ju vuxna människor allihop? och det är ett fantastiskt ämne som samlat oss?

uppmumsad varm macka har smulat hela magen och säkert halva golvet runt mig också. fy va jag är fumlig…

underskattadast är peter lemarc (hans senaste, kärlek i tystnadens tid, rullar i spelaren exakt nu). vad annat kan man säga än ubapoloola om snubben som har en weber-kartong bland fotona i konvolutet. och som aldrig har tack eller fjäsk i nåt av sina texthäften. svensk poesi i högre klass än lundell och hur många andra av våra svenska singer-songwritertexter kan du läsa som en fantastisk historia rakt uppochner? *rys*ligt bra är det!

uppkrypning i soffan till mallis framför deadwood nu! kanske lite

uppmjukning av trötta muskler kan framfjäskas ;)

tjinixen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *