sjuttiotre

minuter ungefär har jag alldeles nyss lagt på att försöka skruva fast handtag och beslag på nylackade garderobsdörrarna. det ena handtaget är knäppt/trasigt/irriterande av typen fjädern låser sig men jag orkar inte bråka mer. får va som det är. går väl att leva med ett lite trasigt handtag när luckorna är så finfinemang snygga 🙂 bidde ett helt nytt rum när dom kom upp. och färgmatchningen jag oroades över lite igår blev i dagsljus den allra bästaste. vänta bara tills det kommer golv också så kommer rummet att bli tiptop! alltså. en stokke-säng på det här kommer bli som färskarste blåbäret på chokladglassen; magnifikt!!

 har idag varit med m och l-g i göteborg på inköp: fred perry. mycket snyggt och köpte på lagom mängd tror jag. även om jag givetvis inte kunde få köpa allt det jag egentligen skulle vilja ha (den person som söker de allra coolaste plaggen är i dagsläget tyvärr inte lolleskund) så tycker jag ändå att det överlag blidde fina klädbitar på beställningsformuläret. en lustig detalj är att många av de pikéer som finns idag är av klassisk wolsey-typ, dvs sånt min far har iklätt sig de senaste fem-tio åren (läs: gubbigt ;)! detta gäller om möjligt i ännu större utsträckning tyger och mönster på det vi var och nosade på idag, dvs våren 08. festligt att det verkligen går runt på det viset. ömöjligt gaggigt idag – trendigt om några år. efter färdigt förvärv vart det (galet pronomen, jag vet, men jag åperopar til mitt försvar sörmländskan i mig – eller är det uppland?!) trevlig bjudlunch. var? jo, ve och fasa. på svenska hems lunchcaférestaurang…!! ojojoj vad det svedde att bara få vandra helt fort genom den butiken.. försökte såklart dra tassarna efter mig en aning men min erfarne make kände knepet och höll min hand i stadigt grepp. mjau.

måste komma ihåg att påminna tis om att vi måste bestämma hur vi ska göra med container. när ska den levereras? och hur länge ska vi ha den?

det ringde en säljare från telia och ville prata med mallis. jag förklarade att han var på jobbet och frågade om jag kunde hjälpa honom. för att göra ett ganska långt samtal kort: sicken oförberedd och ointresserad säljare! jag frågade om han hade nåt erbjudande som kunde göra m:s samtalskostnader lägre varvid han svarar "njä. han ringer ju med med ett abonnemang som är väldigt fördelaktigt". jaha. och varför ringer du då? "nja. om livsförhållandena förändras t ex om ni gör slut och han träffar nån som ringer med telia så kan de ju ringa till varann gratis". men jisses. "jag ringer ju med telia?! och öppningsavgiften på 69 öre gör det ingalunda gratis. tror du verkligen att det skulle bli lägre räkningar med ett till-vänner-ab än med det han/vi har idag?". "eh. nä." I was left  stunned, och stod där med öppen mun och telefonluren i handen efter att vi lagt på. vad var hans plan med det samtalet? kollosalt konstigt, eller hur?!

mellan inköp, samtal med korkad teliasäljare och beslagsskruvning fördrevs sisådär en timme med att reda ut en kreditfaktura från varberg energi. talade först med en receptionsflicka vars introduktionstid knappast gått ut och kunskaperna därav var brutalt knappa. hon lyckades leta fram att det fattas en faktura till oss, men hur/varför/ den kommit bort hade hon inga svar på. istället för att begära en postsänd kopia på från dem bortslarvade dokumentet vandrade jag helt sonika över till energibolaget för att få en utskrift direkt i handen. hade då också passat på att göra en manuell avläsning av fjärrvärme och elförbrukning. vattenmätaren ligger helt utanför min räckvidd då lådan denna bor i delas med källarens halva bestånd av spindeldjur. iaf har det varit så förr och jag är enormt osugen på att ta reda på om förhållandena förändrats. märkligt blev att årsförbruknngen iom min avläsning, som enligt mina uträkningar låg helt i fas med den beräknad konsumtion, gick upp en hel massa. försökte få nån slags förklaring på detta notabla fenomen men fick aldrig nån klarhet i ärendet. positivt var iallafall att vi fortfarande ligger drygt 1700:- plus hos elföretaget. kvinnan jag fick hjälp av (istället för förvirrade jag-har-inte-jobbat-här-så-länge receptionskan) frågade om vi ville ha utbetalning på denna summa men jag menade att det var bättre att de fick ha den innestående. alltid förminskar det framtida fakturor något. förresten var både tjejen som hjälpte mig (anna-karin larsson, kände igen henne hur mycket som helst, men jag kan apselut inte sätta fingret på vem tusan hon är??) och ytterligare en tjej jag stötte på precis när jag kom upp i deras kontorskorridor ungefär lika mycket gravida, så jag kunde inte låta bli att fråga "eh.. har ni… hihi! …samma fest eller" å detta möttes faktiskt av leenden från båda tjejerna, samt från en förbipasserande man så jag kunde andas ut över mitt annars ganska glocalnetinspirerade skämt. det gick – i solens sken – hem!

jag har göront i magen? stress nu igen eller…?

klippningen gick finfint igår. tog inte riktigt så mycket  som jag kanske hade kunnat tänka mig, men det är kanske klokt. bättre att klippa av mer än att ångra sig å tycka det är för kort. efter fik med systrarna dahlin, kaffe med mor på träslövsvägsaltanen samt frisör förärades också butiken vero moda en visit. två rea-plagg av hippie-inspirerade gravid-mage-får-plats fyndades samt ett st alldeles enkelt vitt linne. måhände var det vita linnet en smula förivrat, eg var det ett svart dylikt jag hade provat och önskade bli ägare till, men då det svarta hade ett litet hål på sig – i linningen – fick det bli ett vitt istället. det är väldigt fint och fräscht, men en liten smula för tunt i materialet, både mage och navel syns liksom igenom. det är också en liten smula för långt (ca en dm borde klippas bort) men det kan jag apselut stå ut med. hellre för långt än för kort. är vansinnigt trött på urringade magvisande överdelar. buffétoppsmodet i all ära, men måste de vara så förbenat decoltagebjudande. jag menar.. min barm är ju knappast mini i vanliga fall. å en graviditet är ingalunda bröstförminskande…

nu kliade jag mig i ögat och det var nog korkat för med tanke på hur händerna stinker infettning (fjädrar etc till garderobsluckshandtagen) så utgår jag från att svidet i mitt vänstra öga just nu går att härleda till just detta fett. fräs.

förresten, imorron börjar nosen sin semester! ska bli gos att vara lediga ihop! vi inleder ledigheten med födelsedagskalas för honom. familjerna anländer enligt inbjudan kl 17. ska fixa lite käk etc för några timmars samvaro. borde egentligen kanske ta tag i lite käk-planering redan idag, men det är faktiskt stört omöjligt. jag har nämligen fallit in i dagsens 'trött som en fisk'-stadie och känner att en power-nap icke vore att förakta. plockar möjligen med mig harry till sängen, men chansen att vi ska umgås så särdeles intimt känns för tillfället oerhört liten. så, mot whiskien på övervåningen. för även om harry inte kan hålla mig tillräckligt säll
skap vet jag iaf att en liten blå päls gör detta jobb med beröm godkänt!
 
tjinixen!

sjuttiotvå
sjuttiofyra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *