sjuttiofyra

plus fyrahundra stod det visserligen inte på den sida som inleder "chapter thirty; The Sacking of Severus Snape" i min potter-bok, men det beror på att sidnumrering inte används på första kapitelsidan. det är i vilket fall här jag efter detta inlägg ska fortsätta min läsning.

kalaset för tis var trevligt på alla vis! maten god – om än något övergrillad! – och sällskapet glatt och (själv)underhållande! fina välmenta presenter fick han också och maten tog mer eller mindre slut. min bror skuttade härifrån vid niotiden och resterande gäster gick/rullade hemåt för ungefär en timme sedan (halv elva). vi bar ut alla glas och resterande skålar, koppar och bestick till köket innan vi gick upp till sovrummet – det är här vi befinner oss nu, jag med dator och m med deadwood. inte för att det gör nån större skillnad egentligen för vi diskade inte nåt, men det är iaf gött att få bort grejerna från vardagsrummet så det inte är det första vi ser imorron.

klockan kvart i nio imorron på morronen ska jag möta pappa och åka med honom till göteborg för att sen köra hem bilen till v-berg igen. han ska vidare till strömstad där hans bil väntar, men tydligen är alla/de flesta tåg härifrån till gbg inställda. när jag ändå befinner mig i cremo-regionerna passar jag på att låna släpet för skräptransport. passar fint att få det gjort nu innan vi börjar riva ordentligt i köket. det är en hel del skrymmande pryttlar som ska slängas, bl a  heltäckningsmattan från w:s gamla rum. det är också en last skräp som fortfarande står och väntar i blå huset nedanför mina föräldrar. passar på att ta den skiten också när vi ändå har möjlighet att enkelt transportera bort det. och söndag passar fint för snabb parkering på trottoaren utanför då det inte passerar så mycket bilar där just denna veckodag. om jag har tur har mallis plockat ihop lite av skräpet när jag kommer hem med släpet på förmiddagen. räknar att det blir runt elva, å då borde han vara på pigg och allert humör! frågan är väl snarare hur piggt mitt humör är, men jag får väl låta honom köra så är det inget som kan jeoparderas – förutom möjligen vår sammanhållning.. men jag ska, för att eliminera ev diskussionsgrundande ämnen, försöka hålla både trötthet och humör i schack 🙂

dagsens väderleksrapport lyder som följer.
solen har lyst från en riktigt blå himmel idag men tyvärr har det  också varit en hel del blåst så nån riktigt go värme har det aldrig varit tal om.

iom med det bjudna vädret blev iaf gräset klippt och landen på framsidan fick sig lite rafs. under tiden detta skedde vilade jag och katten s middag, då och då lagda förnämligt gosigt i skedposition. jag var helt galet trött, och vis av erfarenhet vet jag/vi att sömn är det enda som rår på denna ibland ganska hastigt påkommande matthet. det räcker i de flesta fall med bara en halvtimmes snark, och så länge tupplurerna förläggs till dagtid behöver jag inte längre vara rädd att de ska störa min nattsömn för jag sover gosigt nätterna igenom. med återkommande avbrott för toalettbesök visserligen, men det har ingenting med huruvida jag har sovit nåt på dan, eller ens på kvällen, att göra.

såg på msn nu ikväll att även gamle lundakamrat petter från vetlanda anammat snelt djur. i hans fall rör det sig inte om nån snel hest, utan en snel kat som man uppmuntras klappa. det är festligt att se hur internet sprider allt från skojiga infall till virus och knäppa trender och det är lika festligt att se hur vitt skilda vänner och bekanter på olika vis tagit sig in i samma kretsar. world wide web med osynliga spindlar. osynlig var enligt uppgift däremot icke den spindel som bosatt sig i forna pannrummet i vår källare. postivit är att den på kort tid tagit kol på alla små flygfän som tidigare huserat i detta rum. negativt är att den säkerligen är superobehaglig och att jag inte på något vis hyser intresse till närkontakt. huvva…!

nu dags för lite potter och sen snark. eller bara snark. får se. har inte riktigt bestämt ännu.

tjinixen!

sjuttiotre
sjuttifemman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *