w h i s k i e ! !

underbara lilla dumma lilla knasmåns: hon har kommit tillbaka igen!!

det var en fågels ihärdigt missnöjda kvittrande som fick mallias – utan att jag egentligen vågade hoppas på nåt – att öppna dörren från vår lilla stuga för att för åttiohundrade gången vissla och ropa. å ja! se på världens lyckligaste mallias som nästan tjuter "JA! kom min lilla katt!" när bortsprungna katten w mot alla odds jag trodde på faktiskt kommer gående mot honom över berget med krokad svans, precis som i en dålig film, med solen typ skinande bakifrån (okej, solen hade gått ner en kvart tidigare, men typ. medge att bilden är najs 😉

ungefär så här var det.
efter att jag bloggat klart tidigare: misse s låstes in i vårt lilla hus och vi människor letade alla tre på olika vis. men ingen w-måns syntes en till. jag och m gick en bit uppåt grusvägen, visslandes och ropandes. pappa tog bilen för att köra runt å se så hon inte var lagd å påkörd nånstans… på ett sånt där otäckt vis hörde vi givetvis mjau överallt ifrån och vi inbillade oss nästan att vi kunde se hennes blå päls på en massa olika ställen. men, att leta efter en katt är ju att leta helt på måfå. jag menar, hon kan ju vara hundra meter bort och hon kan vara två mil bort – beroende på hur långt hon skuttat sin kos. väl hemma igen såg vi genom fönstret att kisse s var gosigt lagd i en säng och sen satt vi bara där på varsin stol i "trädgården" jag och tias och lät myggorna bitas och vi brydde oss liksom inte. apatiskt sorgsna, fast ändå inte alldeles utan hopp. underförstått ; vi ger det imorron också innan vi ger upp. men, det behövdes inte! och plötsligt ligger det en liten grå päls i sängen medan den andra äter sin ranson matbitar och vi människor bara ler fånigt!

nu ligger det två små pälsar och kurrar och myser och de två mäninskorna ler fortfarande fånigt, medan den ene läser gt:s sportbilaga ska den andra alldeles strax ge sig i kast med harry potter. från att för en halvtimme sen varit apselut dötrött är åtminstone jag nu ungefär hur pigg som helst.. visst är det märkligt!

men bäst av allt:
semestern är räddad!

enligt termometern är det 19 grader i vattnet vid bryggan här nere. kan det verkligen stämma? nästan läge för morrondopp imorron då! glädjefnattsdopp liksom!

tjinixen!

sextionio
sjuttio

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *