sjuttio

procent av människokroppen består av vatten. min kropp verkar göra allt för att minska på den mängden; med tanke på hur ofta jag tvingas besöka hemlighuset…

idag har inte varit nån vanlig dag, för idag har varit tias födelsedag! hurrahurrahurra!
solen har behagat lysa massor idag! på gott och ont.. jag är nu återigen redo att ställa upp i skönhetsrävlingen Miss Räka till exempel. tyvärr har det blåst en del så badning/bryggsegling har varit out of the question, men här uppe mellan husen har det varit galet varmt och blåsfritt. faktiskt var det stundtals så varmt att jag fick söka solsängen till skuggan en meter bort, där det å andra sidan var typ isbit. jag kan inte förstå hur det kan vara sån skillnad på sol och lite tallskugga? märkligt.

tisdagen har alltså spenderats i solens tecken och min mage har antagit en ganska ocharmigt rödrosa ton. särskilt den utstickande delen har varit utsatt och det ser både roligt och galet ut. som tur är klias det inte i skinnet. än. ansiktet har givetvis fått sin dos också, men attack-kletning med fet kräm och kambodja-aloe bör göra susen mot flag och hudförlust 😉 tis har som vanligt istället för rosaröd blivit bara brun typ och jag är givetvis avundsjuk. men, det är ju hans födelsedag så jag låter det bero. dessutom, brun blir han ju ändå. vare sig jag blir missnöjt avis eller ej! nåväl. efter soldag skuttades det i dusch och sen kördes det till stan för besök på sportbaren kontoret där andra halvlek mellan ifk-ösk kunde på-tittas och mat kunde inmundigas. till detta dricktes pepsi (1 st) och öl (2 st). sen gicks en promenad längs hamnen – som var oerhört tom? vi gissar att många som varit inblåsa nu passat på att ge sig sin kos – och sen åktes det hem där vi möttes av två mjauigt gosiga pälsar som fick lite mat och klapp och sen var de nöjda och försvann ut i blåbärsriset igen. det har varit en, för denna sommaren, helt otrolig kväll och bryggan såg ofantligt inbjudande ut. vindstilla och okallt (typ 18 grader kl tio på kvällen!). således plockades dator, kamera, ölburk av tuborgsort, mineralvatten av billig men mycket drickvänlig sort samt från bilen hämtad lila filt kvickt ihop och bogens bästaste brygga intogs. dock. vad vi missat i all överväldigande sommarkvällsmysglädje var en liten men mycket viktig detalj. mygg. tio minuter orkade vi, sen flydde vi fältet och sitter nu istället inomhus. surt sa rävarna, men allt för att slippa bitning. bättre fly än illa myggfäkta, som det gamla djungelordspråket  skulle kunna lyda.
 ett stilla hav, mer rogivande än det mesta i livet  

ikväll är det ps-musikalreunion. 20årsjubileum. lite synd att missa den, men värmen i knarrevik är värd mer. mycket mer  faktiskt!

eftersom det faktiskt fortfarande är mallias födelsedag känner jag mig så klart manad att uppfylla alla hans önskningar: det han önskar nu är datorn, för att kunna kolla på första avsnittet i sin i present fådda tv-serie deadwood, säsong ett! själv ska jag läsa potter. har hunnit ungefär en tredjedel in i boken. känns fortfarande som en prolog typ, men det kanske tar sig? 
alltså:

tjinixen!

w h i s k i e ! !
sjuttioförsta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *