förti

(fyrtio) känns ganska avlägset!

men det är inte så himla långt bort faktiskt… med tanke på hur vårt trettioårskalas blev känns det som vi inte bjuda till lika blodigt tio år senare! iofs, jag älskar ju fester  och folk och fixa och bjuda och mat och kalajs, men frågan är om det är nån bra idé att försöka "upprepa succén" 🙂 nåväl, vi har gott om tid på oss att fundera – och planera!

det är förresten idag tjugotvå år sen pappa fyllde fyrtio! grattis!

när det gäller planering finns det sånt som ligger närmre till hands; t ex ett kök! har faktiskt kommit riktigt långt, och det känns bra. å då har vi inte ens varit hos anja på hth än. ska dit i nästa vecka, tar med ritningarna från th då (arkitekten). har inte fått dem än, ska troligen hämta på fredag efter jobbet, men vi har redan gjort några ändringar på dem. okej, vi vet alltså inte hur de ser ut, men vi tror att vi vet, å utifrån det: kommer vi troligen flytta vattnet till höger, mot ugnspelaren. på så vis får vi ju dels en längre sammanhängande arbetsbänk, plus att den också hamnar under fönstret. det känns smartare att ha det så, vi kommer inte tillbringa så mycket tid i vasken, däremot mer vid bänken skulle jag tro. grejen är, av den tid vi tillbringar i köket är det inte så väldigt stor andel som går åt till just matlagning. det handlar mycket om snabbfix, hämtmat etc. på sommaren är det nästan uteslutande grillning på altanen, och då är det förberedande och fix som sker vid bänken i köket. jag tror det blir bra så här, frågan är om det blir snyggt? men det är kanske inte prio ett? en sak som är bra är iaf att vi kan göra som vi vill, så länge det är praktiskt genomförbart så kan vi ju göra vilka tokiga idéer vi vill! just nu (å det hinner kanske ändra sig) är vi inne på orange detaljer. detta betyder. orange smeg! passar görbra mot kartan som innehåller mycket blått, orange och gult! och eftersom vi vill att det ska gå igen på nåt i köket så blir nån eller några luckor orange, troligen blir det diskmaskinen – som förresten blir en specialare från Fisher & Paykel: två lådor under varann! det är både snyggt, annorlunda och ergonomiskt = perfa för såna som oss! har försökt plöja gamla inredningstidningar för att hitta inspiration, men jag har faktiskt gått på grund. jag orkar helt enkelt inte mer! det är ju fortfarande sånt vi inte har nån aning om, typ blandare och fläkt. det är viktigt så klart, men jag vet inte riktigt var vi ska hitta bra info. vet inte ens riktigt vad vi vill ha tror jag. nåväl, det kommer väl över oss kanske!

en mellanstickare: herrejisses, jag koller extreme makeover home edition på trean å det är ju hur bölframkallande som helst!! borde inte vara tillåtet att sända sånt sentimentalt tjafs!? fast man mår ju på nåt märkligt vis bra av det där också, de gör ju bra saker för människor som är värda det 🙂

alltså, tillbaka en snabbis till köket! vi behållar alltså idén med smeg. vacklade ju lite där, men är tillbaka på stabil mark. detsamma gäller josef franks paradiset som stänkskydd. troligen lägger vi samma tapet på snurrskåpet för glas i gamla köksdelen. ja just det, har jag nämnt att vi kommer försöka behålla en liten del av gamla köket? det gäller alltså snurrskåpet i hörnet plus de två efterföljande väggskåpen. förhoppningsvis ska det gå att förankra dem på nåt vis samtidigt som vi tar bort det som är runt omkring. det blir nya luckor på väggskåpen bara, detta dels för att få samma stil, men också för att göra dem lika höga. i dagsläget ligger ju såna där kryddlådor under det högra skåpet. dessa ska döljas bakom luckorna. som ska vara av den typen vi var inne på nästan från början, de ska gå ner några cm under kanten så vi inte behöver handtag – iaf inte till att börja med! handtag och knoppar ja.. det är ytterligare ett kapitel. vi har de 2+6 vi köpte på IKEA för ett tag sen. tis är inte överförtjust i dem, men jag ska försöka visa honom att det blir fint med dem! sen har vi de 6 som idag sitter på garderoberna i erics rum/nya köksdelen. de passar bra både iom idén att återvinna, men också för att de är coolt gröna och passar finfint med det oranga! hoppas jag 🙂 det fattas nog några knoppar, men jag vill inte oroa mig för det förrän vi kommit lite längre i den fysiska planeringen. vi har inte heller riktigt bestämt vilken färg vi ska ha på resterande luckor, men jag tror vi håller fast vid ursprungsplanen; dvs vit. golvet blir i checker stud, det med de små runda bollarna i. (när vi ändå är inne på golv: vi ska ha golv till nya barnrummet, och till hallen där uppe. troligen trä i barnrummet och nån skojsigt plastmattsmönster i hallen. blir nog perfekt!) väggfärg vet jag inte riktigt vad vi ska ha, kanske försöker vi ta fram tegelväggen i nuvande köksdelen. har vi tur går ju den åt det gulrödorange hållet!

men vaf-n, nu har de kallat in us navy i extreme-programmet. anländer med flaggor i parad å grejer. jösses…!

nu får det nog va nog med köksnack.. [fastän jag i efterhand faktiskt har lagt det här inlägget under kategori "k ö k" )! har fått med det mesta. iaf det ytliga. det som inte syns, det som ligger i skåp och lådor får vi jobba med så klart. vi har nog det mesta under kontroll även där, men vi har det inte "på papper" i huvet.

jo förresten, igår var första dan jag inte mådde superkasst på! kan det va så att min kropp för en gångs skull beter sig normalt!? det är ju i vecka 13+ som illamåendet ska försvinna!! givetvis är jag inte helt symptomlös, men det är en ofantlig skillnad mot tidigare! nu känner jag t ex att jag är lite snurrig, ska ut å mumsa lite morötter. ska till jessica kl halv två i eftermiddag, måste duschat mig innan dess så klart. har slängt in en maskin också. det är strååålande väder ute, så jag räknar med att kunna hänga ut! kan det hänga där medan jag är på stan? får fundera på det.

fick lön idag. helt ok utbetalning. antar det är skattelättnaden som gjort sig gällande. plus att vi hade en inventering på min lediga dag. blir inte riktigt lika kul denna månaden, med alla sjukdagar och kompade timmar, men äh. jag är glad för den här månaden iaf! satte över pengar till tias konto – han får lön på fredag – och på esparkontot. onödigt att ha pengar stående på lönekontot.. kommer förresten få mitt ica-kort när som helst nu. bra! måste göra nåt åt det gamla ica-kontot bara. så det vi handlar hamnar på samma bonuskonto menar jag. tydligen är det inte automatiskt det gamla som används. korkat. förlorar väl bonus på det antar jag. smart uttänkt. om man inte kan plocka den med sig? men det hade väl varit för bra…

nu har de kommit till sitt hus på tv. det är en jämrans massa gap och skrik, som alltid i såna här program (utom det jag såg sist, de var oerhört lugna och sansade och bara tacksamma. en fröjd att se!). förtar lite av sentimentaliteten från min sida, å det är ju bra!

det var nåt mer jag tänkte på som jag ville skriva ner men jag kan inte komma på vad det var nu. får återkomma. måste nämligen knapra m
ojjor nu.. bråttom…!

tjinixen!

trettionio
m i s t y n

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *